Wysłany: 03.09.2005 10:45 Chcesz zostać recenzentem?
Recenzentem w konkursie może zostać osoba odpowiedzialna i systematyczna, która udowodni nam bez żadnych wątpliwości, że potrafi obiektywnie oceniać strony. Może to uczynić np. poprzez wystawianie recenzji stronom na tym forum w dziale Ocena. Recenzja powinna kończyć się oceną ostateczną za prezentację i za treść (0...10), popartą racjonalnymi argumentami. Ponadto osoba chcąca zostać recenzentem musi dłużej przebywać na forum (regularnie), prezentując się z jak najlepszej strony, aby przekonać nas, że obowiązki recenzenta zamierza traktować poważnie i że nie są to tylko dobre chęci.
Zaznaczamy jednak, że spełnienie tych wymagań nie musi oznaczać automatycznego i natychmiastowego przyjęcia do grona recenzentów. Zastrzegamy sobie prawo do niepodawania uzasadnienia decyzji oraz do nieodpowiadania na zgłoszenia. Może to być wynikiem braku potrzeby przyjmowania nowych recenzentów w danej chwili. Decyzja, jeśli zapadnie, zostanie ogłoszona najwcześniej w ciągu 14 dni od momentu zgłoszenia.
Jednocześnie przypominamy, że żaden recenzent nie może wystartować w konkursie ze swoją stroną WWW. Nie ukrywamy również, że za wystawiane przez siebie oceny trzeba wziąć odpowiedzialność, a to się może wiązać np. z atakami niezadowolonych uczestników konkursu, którzy uważają, że zostali niesprawiedliwie ocenieni.
Osoby, które uważają, że podołałyby obowiązkom recenzenta w konkursie WWW oraz potrafią obiektywnie oceniać prace innych (co do prezentacji i poziomu merytorycznego treści), są proszone o zgłaszanie swojej kandydatury w tym temacie. Proszę podać uzasadnienie, dlaczego akurat mielibyśmy przyjąć właśnie Ciebie i dlaczego sądzisz, że się do tego nadajesz.
Każda kandydatura musi być poparta dowodami posiadanych kompetencji. Takim dowodem może być wystarczająco duża liczba recenzji wystawionych innym stronom w dziale Ocena oraz odpowiednio długi staż na forum. Zgłoszenia bez podania dowodów własnych kompetencji, a także wysyłane przez zupełnie nieznanych nam użytkowników, nie będą rozpatrywane!
Nie rozpatrujemy zgłoszeń niezarejestrowanych użytkowników.
Ostatnio zmieniony przez kurshtml dnia 06.09.2009 22:59, w całości zmieniany 4 razy
Chciałbym zostać recenzentem, gdyż znam się dobrze na webmasteringu i wiem jakie elementy strony są ważne, a jakie są zbędne. Jestem w internecie prawie cały czas dlatego każdą chwilę mogę poświęcić na recenzowaniu zgłoszonych do konkursu stron.
Ja również zgłaszam swoją kandydaturę na "Recenzenta". Dlaczego?
W sumie zdecydowałem się na to już w lipcu, ale Konkurs był zawieszony, ale teraz...
Forum odwiedzam kilka razy dziennie - codziennie i mam tu dość długi staż. Większość stron wystawionych w dziale "Nowe strony/Ocena" staram się ocenić, ocenę popierając plusami i minusami. Sam nie zamierzam swojej strony wystawiać do Konkursu, więc dlaczego nie spróbować swoich sił jako recenzent ?
Dopiero zauważyłam ten temat a zdążyłam już zgłosić swoje strony. Ale tak na przyszłość...
Myślę, że potrafię ocenić strony zarówno pod względem wizualnym, jak i merytorycznym. Przyznam, że nie znam się na webmasteringu na tyle ile bym chciała, ale potrafię ocenić wkład pracy w stronę - liczą się dla mnie: wizualna prezentacja, wyczerpanie treści, poprawność pod względem kodu i wyświetlania w różnych rozdzielczościach i przeglądarkach, a także poprawność ortograficzna bo to także w dużym stopniu świadczy o poziomie strony.
kurshtml napisał(a):
prezentując się z jak najlepszej strony
- różnie z tym bywało
PS. Na forum zaglądam codziennie.
Wysłany: 03.09.2005 12:23
Chciałbym zostać recezentem, lubię oceniać strony, choć jak widać na forum mam trochę inny styl niż inni użytkownicy, nie oceniam jedynie grafiki, ale i treść, popularność tematu, ilość informacji na stronie, czy jest forum, wyszukiwarka, czy nie ma reklam, czy łatwo obsługiwać serwis, czy wymaga rejestracji, czy ma denerwujące reklamy i wiele innych. Dotychczas oceniałem w skali ../6 i nigdy nie wystawiłem tak nieprzemyślanej oceny jak 0/6 lub 0/10 - bez dokładnej analizy nie jestem w stanie takiej oceny wystawić, a każda strona ma jakieś, jakiekolwiek plusy. Pozdrawiam Również odwiedzam forum codziennie, z wyjątkiem ostatniego tygodnia w wakacje - mój wyjazd uniemożliwił mi skorzystanie z komputera. Oto przykładowa ocena:
Zawartość strony jest wysoka, wystarczająca, jak na stronę klasową. Jednymi z plusów technicznych są: forum, i linki. Obsługa serwisu jest niezbyt przejrzysta - kilka odnośników prowadzi do tych samych podstron, co powoduje, że strona staje się chaotyczna. Co do szaty graficznej, to pierwsze moje wrażenie było niestety negatywne - kiedy zauważyłem taką "tęczę kolorów", "zapachniało" mi to amatorszczyzną. Kolory są trochę zbyt jaskrawe, a obrazki sprawiają wrażenie, jakby były wykonane "na szybko". Strona dobrze działa w rozdzielczościach 800x600 i 1024x768. 5/10
_________________ Windows oferuje okna, Linux cały dom
Ostatnio zmieniony przez Wirus dnia 08.09.2005 22:51, w całości zmieniany 2 razy
Chcę zostać recenzentem, ponieważ w internecie spędzam każdy wolny czas, forum www.forumweb.pl również odwiedzam codziennie. Wiem, na co zwracać uwagę podczas oceniania. Zawsze przy wystawianiu noty sprawdzam kod strony, wyświetlanie w innych rozdzielczościach jak i przeglądarkach, czy treść strony. Przy każdej uwadze wystawiam plusy, minusy oraz ocenę ogólną - 0/10. Myślę, że nadaję się do recenzowania serwisów .
Martunia nie bierze udziału w październikowej edycji konkursu i dopóki będzie recenzentką, nie będzie mogła brać udziału. We wrześniu nie była jeszcze recenzentką, więc wszystko jest zgodne z regulaminem konkursu.
Zgłaszam swoja kandydature
Codzienie wchodze na te forum
Przy ocenianiu stron www biore pod uwage wykonanie,grafike,tresc.
Oraz za dobre chęci wystawiam ocene 2/10
Prosze o rozpatrzenie
_________________ www.imagination.info.pl - IMAGINATION TV
Zgłaszam swoją kandydaturę
Na forum jestem około 10 razy dziennie, Myślę że poradze sobie z taka odpowiedzialnością Nie sugeruje sie ocenami innych. Ocenię pomysłowość, orginalność, wykonanie, treść.
Zgłaszam swoja kandydaturę.
Forum to odwiedzam w kazdej wolnej chwili, praktycznie codziennie. Potrafia scisle uzasadnic swoja ocene. Ponadto potrafie ocenic strone pod wzgledem wizualnym (zajmuje sie grafiką) oraz metorycznym. Zwracam rowniez uwage na błędy ortograficzne i wiele innych detalicznych czynnikow ktore jednakze odgrywaja duza role w ocenie strony. Nie jestem zawistny i dlatego nie oceniam strony "wroga" bardzo negatywnie czy hamsko. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku
_________________ "Kiedy zastanawiamy się nad swoim życiem, to właściwie sam fakt, że żyjemy, powinien nas najbardziej zadziwić."
Codzienie wchodze na te forum.
Oceniam strony pod względem grafiki,treści,pomyslu,oryginalności.
Staram sie dość często oceniać strony z działu do tego przeznaczonego.
Sam zajmuje się html od niedawna więc subiektywnie oceniam strony.
Prosze o ponowne rozpatrzenie mojej kandydatury.
Dzieki.
_________________ www.imagination.info.pl - IMAGINATION TV
Tańczymy...1...2....3
blue
Pomocnik
Wysłany: 24.10.2005 14:35
Sience:
kurshtml napisał(a):
@Sience1929: kandydatura nie przeszła.
Twoja kandydatura została już rozpatrzona. To nie jest lotek, gdzie możesz się wielokrotnie zgłaszać, bo a nuż się uda.
_________________ kontakt | Nie udzielam indywidualnych porad, ani przez gadu, ani przez pw!
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach