Forum forumweb.pl Strona Główna  
Oficjalne forum serwisu: kurshtml.boo.pl
Konkurs
Konkurs
   Regulamin
Regulamin
   FAQ
FAQ
   Szukaj
Szukaj
   Użytkownicy
Użytkownicy
   Grupy
Grupy
   IRC/czat
IRC/czat
   Facebook
Facebook

Zmień swój profil  ::  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ::  Zaloguj

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Odpowiedz do tematu  Forum forumweb.pl Strona Główna » Konkurs WWW
Autor Wiadomość
kurshtml
Administrator
kurshtml

Pomocy: 44
Post Wysłany: 03.09.2005 10:45
Chcesz zostać recenzentem?
Zacytuj zaznaczone   ^

Recenzentem w konkursie może zostać osoba odpowiedzialna i systematyczna, która udowodni nam bez żadnych wątpliwości, że potrafi obiektywnie oceniać strony. Może to uczynić np. poprzez wystawianie recenzji stronom na tym forum w dziale Ocena. Recenzja powinna kończyć się oceną ostateczną za prezentację i za treść (0...10), popartą racjonalnymi argumentami. Ponadto osoba chcąca zostać recenzentem musi dłużej przebywać na forum (regularnie), prezentując się z jak najlepszej strony, aby przekonać nas, że obowiązki recenzenta zamierza traktować poważnie i że nie są to tylko dobre chęci.

Zaznaczamy jednak, że spełnienie tych wymagań nie musi oznaczać automatycznego i natychmiastowego przyjęcia do grona recenzentów. Zastrzegamy sobie prawo do niepodawania uzasadnienia decyzji oraz do nieodpowiadania na zgłoszenia. Może to być wynikiem braku potrzeby przyjmowania nowych recenzentów w danej chwili. Decyzja, jeśli zapadnie, zostanie ogłoszona najwcześniej w ciągu 14 dni od momentu zgłoszenia.

Jednocześnie przypominamy, że żaden recenzent nie może wystartować w konkursie ze swoją stroną WWW. Nie ukrywamy również, że za wystawiane przez siebie oceny trzeba wziąć odpowiedzialność, a to się może wiązać np. z atakami niezadowolonych uczestników konkursu, którzy uważają, że zostali niesprawiedliwie ocenieni.

Osoby, które uważają, że podołałyby obowiązkom recenzenta w konkursie WWW oraz potrafią obiektywnie oceniać prace innych (co do prezentacji i poziomu merytorycznego treści), są proszone o zgłaszanie swojej kandydatury w tym temacie. Proszę podać uzasadnienie, dlaczego akurat mielibyśmy przyjąć właśnie Ciebie i dlaczego sądzisz, że się do tego nadajesz.

Każda kandydatura musi być poparta dowodami posiadanych kompetencji. Takim dowodem może być wystarczająco duża liczba recenzji wystawionych innym stronom w dziale Ocena oraz odpowiednio długi staż na forum. Zgłoszenia bez podania dowodów własnych kompetencji, a także wysyłane przez zupełnie nieznanych nam użytkowników, nie będą rozpatrywane!

Nie rozpatrujemy zgłoszeń niezarejestrowanych użytkowników.

Ostatnio zmieniony przez kurshtml dnia 06.09.2009 22:59, w całości zmieniany 4 razy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

Jabber

OperaWinXP800x600
webmaniac
Użytkownik
webmaniac

Pomocy: 1
Post Wysłany: 03.09.2005 11:12
Zacytuj zaznaczone   ^

Chciałbym zostać recenzentem, gdyż znam się dobrze na webmasteringu i wiem jakie elementy strony są ważne, a jakie są zbędne. Jestem w internecie prawie cały czas dlatego każdą chwilę mogę poświęcić na recenzowaniu zgłoszonych do konkursu stron.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  
Numer Gadu-Gadu
1568666

Tlen.pl użytkownika
webmaniac

OperaWinXP1152x864
szopa
Użytkownik
szopa

Pomocy: 3
Post Wysłany: 03.09.2005 11:48
Zacytuj zaznaczone   ^

Witam.

Ja również zgłaszam swoją kandydaturę na "Recenzenta". Dlaczego?
W sumie zdecydowałem się na to już w lipcu, ale Konkurs był zawieszony, ale teraz... Wink
Forum odwiedzam kilka razy dziennie - codziennie i mam tu dość długi staż. Większość stron wystawionych w dziale "Nowe strony/Ocena" staram się ocenić, ocenę popierając plusami i minusami. Sam nie zamierzam swojej strony wystawiać do Konkursu, więc dlaczego nie spróbować swoich sił jako recenzent Wink?

Pozdrawiam.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  
Numer Gadu-Gadu
8498358

MaxthonWinXP1024x768
Lexy
Użytkownik
Lexy

Pomocy: 4
Post Wysłany: 03.09.2005 12:03
Zacytuj zaznaczone   ^

Dopiero zauważyłam ten temat a zdążyłam już zgłosić swoje strony. Ale tak na przyszłość...
Myślę, że potrafię ocenić strony zarówno pod względem wizualnym, jak i merytorycznym. Przyznam, że nie znam się na webmasteringu na tyle ile bym chciała, ale potrafię ocenić wkład pracy w stronę - liczą się dla mnie: wizualna prezentacja, wyczerpanie treści, poprawność pod względem kodu i wyświetlania w różnych rozdzielczościach i przeglądarkach, a także poprawność ortograficzna bo to także w dużym stopniu świadczy o poziomie strony.
kurshtml napisał(a):
prezentując się z jak najlepszej strony
- różnie z tym bywało Wink
PS. Na forum zaglądam codziennie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora  

MSIEWinXP800x600
Wirus
Użytkownik
Wirus

Post Wysłany: 03.09.2005 12:23
Zacytuj zaznaczone   ^

Chciałbym zostać recezentem, lubię oceniać strony, choć jak widać na forum mam trochę inny styl niż inni użytkownicy, nie oceniam jedynie grafiki, ale i treść, popularność tematu, ilość informacji na stronie, czy jest forum, wyszukiwarka, czy nie ma reklam, czy łatwo obsługiwać serwis, czy wymaga rejestracji, czy ma denerwujące reklamy i wiele innych. Dotychczas oceniałem w skali ../6 i nigdy nie wystawiłem tak nieprzemyślanej oceny jak 0/6 lub 0/10 - bez dokładnej analizy nie jestem w stanie takiej oceny wystawić, a każda strona ma jakieś, jakiekolwiek plusy. Pozdrawiam Wink Również odwiedzam forum codziennie, z wyjątkiem ostatniego tygodnia w wakacje - mój wyjazd uniemożliwił mi skorzystanie z komputera. Oto przykładowa ocena:

Zawartość strony jest wysoka, wystarczająca, jak na stronę klasową. Jednymi z plusów technicznych są: forum, i linki. Obsługa serwisu jest niezbyt przejrzysta - kilka odnośników prowadzi do tych samych podstron, co powoduje, że strona staje się chaotyczna. Co do szaty graficznej, to pierwsze moje wrażenie było niestety negatywne - kiedy zauważyłem taką "tęczę kolorów", "zapachniało" mi to amatorszczyzną. Kolory są trochę zbyt jaskrawe, a obrazki sprawiają wrażenie, jakby były wykonane "na szybko". Strona dobrze działa w rozdzielczościach 800x600 i 1024x768. 5/10

Ostatnio zmieniony przez Wirus dnia 08.09.2005 22:51, w całości zmieniany 2 razy

OperaWinXP1024x768
maciek
Użytkownik
maciek

Pomocy: 1
Post Wysłany: 04.09.2005 17:55
Zacytuj zaznaczone   ^

Chcę zostać recenzentem, ponieważ w internecie spędzam każdy wolny czas, forum www.forumweb.pl również odwiedzam codziennie. Wiem, na co zwracać uwagę podczas oceniania. Zawsze przy wystawianiu noty sprawdzam kod strony, wyświetlanie w innych rozdzielczościach jak i przeglądarkach, czy treść strony. Przy każdej uwadze wystawiam plusy, minusy oraz ocenę ogólną - 0/10. Myślę, że nadaję się do recenzowania serwisów Smile.

Pozdrawiam

Numer Gadu-Gadu
8239001

Tlen.pl użytkownika
mabryksy

OperaWinXP1024x768
kurshtml
Administrator
kurshtml

Post Wysłany: 01.10.2005 13:57
Zacytuj zaznaczone   ^

Nowymi recenzentami zostają:

Pozostałe osoby tym razem niestety nie zostały przyjęte.

Jabber

OperaWinXP800x600
Wirus
Użytkownik
Wirus

Post Wysłany: 01.10.2005 15:38
Zacytuj zaznaczone   ^

Ciekawe, że martunia dała swoją stronę do oceny i może ją oceniać...

OperaWinXP1024x768
kurshtml
Administrator
kurshtml

Post Wysłany: 01.10.2005 16:13
Zacytuj zaznaczone   ^

Martunia nie bierze udziału w październikowej edycji konkursu i dopóki będzie recenzentką, nie będzie mogła brać udziału. We wrześniu nie była jeszcze recenzentką, więc wszystko jest zgodne z regulaminem konkursu.

Jabber

OperaWinXP800x600
Piter1992
Użytkownik
Piter1992

Post Wysłany: 05.10.2005 15:09
Zacytuj zaznaczone   ^

Zgłaszam swoja kandydature Wink
Codzienie wchodze na te forum Laughing
Przy ocenianiu stron www biore pod uwage wykonanie,grafike,tresc.
Oraz za dobre chęci wystawiam ocene 2/10
Prosze o rozpatrzenie

236175_l.gif236176_l.gif Tańczymy...1...2....3 Very Happy

Numer Gadu-Gadu
19622488

FirefoxWin981024x768
kurshtml
Administrator
kurshtml

Post Wysłany: 23.10.2005 15:53
Zacytuj zaznaczone   ^

@Sience1929: kandydatura nie przeszła.

Jabber

OperaWinXP800x600
O_O
Plagiator

Post Wysłany: 23.10.2005 22:42
Zacytuj zaznaczone   ^

Zgłaszam swoją kandydaturę
Na forum jestem około 10 razy dziennie, Myślę że poradze sobie z taka odpowiedzialnością Smile Nie sugeruje sie ocenami innych. Ocenię pomysłowość, orginalność, wykonanie, treść.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

FirefoxWinXP1024x768
bartus
Użytkownik
bartus

Post Wysłany: 23.10.2005 23:18
Zacytuj zaznaczone   ^

Zgłaszam swoja kandydaturę.
Forum to odwiedzam w kazdej wolnej chwili, praktycznie codziennie. Potrafia scisle uzasadnic swoja ocene. Ponadto potrafie ocenic strone pod wzgledem wizualnym (zajmuje sie grafiką) oraz metorycznym. Zwracam rowniez uwage na błędy ortograficzne i wiele innych detalicznych czynnikow ktore jednakze odgrywaja duza role w ocenie strony. Nie jestem zawistny i dlatego nie oceniam strony "wroga" bardzo negatywnie czy hamsko. Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku

FirefoxWinXP1024x768
Piter1992
Użytkownik
Piter1992

Post Wysłany: 24.10.2005 09:47
Zacytuj zaznaczone   ^

Codzienie wchodze na te forum.
Oceniam strony pod względem grafiki,treści,pomyslu,oryginalności.
Staram sie dość często oceniać strony z działu do tego przeznaczonego.
Sam zajmuje się html od niedawna więc subiektywnie oceniam strony.
Prosze o ponowne rozpatrzenie mojej kandydatury.
Dzieki. Wink

236175_l.gif236176_l.gif Tańczymy...1...2....3 Very Happy

Numer Gadu-Gadu
19622488

FirefoxWin981024x768
blue
Pomocnik
blue

Pomocy: 14
Post Wysłany: 24.10.2005 14:35
Zacytuj zaznaczone   ^

Sience:
kurshtml napisał(a):
@Sience1929: kandydatura nie przeszła.

Twoja kandydatura została już rozpatrzona. To nie jest lotek, gdzie możesz się wielokrotnie zgłaszać, bo a nuż się uda.

Numer Gadu-Gadu
4799582

OperaWin2000800x600
Odpowiedz do tematu
Szybka odpowiedź
Kod potwierdzający
Użytkownik
Temat
Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow Neutral Mr. Green + - *

Zamknij Tagi

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat